Gewoon een model

De situatie

De startup had een nieuw idee ontwikkeld, en wilde dit idee gaan uitrollen.

De complicatie:

Het bedrijf was actief op zoek naar ontwikkellocaties. Echter ontbrak de tijd om veel onderzoekswerk te steken in het vinden van geschikte locaties. Het bedrijf was nog klein, het aantal potentiële ontwikkellocaties gigantisch, en het beoordelen van ontwikkellocaties complex. Er was behoefte aan een laagdrempelig en toekomstbestendig model waarmee potentiële ontwikkellocaties makkelijk konden worden geïdentificeerd en met elkaar konden worden vergeleken.

Het vraagstuk:

De vraag aan het team was als volgt: “ontwikkel een toekomstbestendig model wat we kunnen gebruiken om de levensvatbaarheid van de verschillende ontwikkellocaties kunnen vergelijken”.

De aanpak:

Het onderzoek bestond uit drie delen:

  1. Marktonderzoek naar de vraag van afnemers
  2. Criteria vinden en formuleren voor het toetsen van ontwikkellocaties
  3. Criteria rangschikken en deze vertalen naar een funnel-model

Het resultaat:

Een concreet en deel geautomatiseerd model met criteria waaraan ontwikkellocaties getoetst kunnen worden. Bij het invullen van een ontwikkellocatie komt er, op basis van de rangschikking van de criteria en de ge-integreerde data in het model, een score uit het model. De vatbaarheid voor het concept wordt daarmee in een oogopslag duidelijk. Daarnaast is er een dashboard opgesteld waar per criterium drie verschillende ontwikkellocaties kunnen worden vergeleken.