Duurzaam groeien

De situatie:  

De cliënt koesterde een sterke ambitie om een specifieke buitenlandse markt te betreden.  

De complicatie:  

Echter, ze hadden weinig kennis van de nieuwe markt en waren onzeker over de beste benadering. Tijd ontbrak om zich volledig te verdiepen in deze nieuwe omgeving.

Het vraagstuk:  

Aan ons de taak om alle relevante aspecten van deze buitenlandse markt grondig in kaart te brengen en een strategie te formuleren die het bedrijf de grootste kans op succes bood. 

De aanpak:  

Gezien de complexiteit van de dienstverlening van het bedrijf, begonnen we met het grondig begrijpen van hun diensten, gebaseerd op de markten waarin ze reeds actief waren. Vervolgens hebben we ons volledig gericht op de nieuwe buitenlandse markt. Dit omvatte uitgebreide interviews met marktexperts en diepgaand deskresearch, waaronder rapportenonderzoek en casestudies. 

Het resultaat:  

Het opgeleverde eindproduct omvatte drie essentiële componenten: 

  1. Marktinzichten: We hebben een diepgaande analyse uitgevoerd van de verschillende stakeholders de nieuwe markt, hun kenmerken en de belangrijkste marktdrijvers, zoals maatschappelijke trends, economische vooruitzichten en politieke omstandigheden. 
  1. Propositie: Het tweede deel van het eindproduct ging over de propositie van het bedrijf in de nieuwe markt, door specifieker in te gaan op het concurrentieveld en op welke manier het bedrijf zich hiervan positief kan onderscheiden. 
  1. Strategische aanbevelingen: Tot slot hebben aan de hand van alle inzichten uit het onderzoek een strategie ontwikkeld voor het bedrijf. Concreet ging dit over bij welke potentiële afnemers het bedrijf de grootste kans van slagen had, hoe ze het beste in contact konden komen met de juiste medewerkers bij de potentiële afnemers, en waar ze rekening mee moeten houden tijden het benaderen. Hiervoor zijn bijvoorbeeld ook belangrijke verschillen in de bedrijfscultuur toegelicht.